"Колкото по-малко се приказва, толкова повече се работи", заяви министър-председателят Бойко Борисов пред Нова телевизия. Понеделник свалят конците на здравото коляно, така че всичко ще е наред. Това става от "акъл", майка все ме питаше "Набесне ли се сине", като се върна от футбол", пошегува се Борисов.

"Честитих на царя. След няколко дни ще се видим. Аз имах възможност да видя тия опашки. Видях ги всичките там царедворци, дето го провалиха. Той иначе е добър човек. На мен и да не ми беше проблема с крака пак нямаше да чакам там", категоричен е той.

След това премиерът се спря на горещата тема за борбата срещу бюрокрацията. Той даде за пример проверки в КАТ, които са показали какви безумия се творят там и се образуват безкрайни опашки. А дори тоалетни няма там, възмути се той.

Няма да излизат отпуска министрите. Да не би хората по опашките да излизат в отпуска. Тези неща трябва да ги оправим. Ежедневните болежки на българите са ни приоритет. Нали заради това сме във властта.

Ако не се свърши работа, ще правя промени в министерствата, разбира се", заяви Борисов по повод необходимостта да се вземат спешни мерки срещу бюрокрацията. "Има места, на които ти искат лична карта и акт за раждане. Това е абсурдно. Личната карта се изкарва на база акт за раждане", допълни премиерът.

"Приходите от свидетелствата за съдимост са по 3 млн. на година, а 3 млрд. часа се губят в чакане по опашки. Трябва да може да се въведе в системата едно име и да излезе веднага осъждано ли е или не. И тия свидетелства ще отпаднат.", обясни министър-председателят.  

"Между данъчните и общините всичко е наред, но това не е рекламирано, не се знае. Хората трябва да знаят кога какво може да се свърши", допълва той.   Отношенията между Турция и ЕС се влошиха много. Нашите пътувания в Париж и Берлин са в съвсем различна насоченост. Да отидем в чакалнята на еврозоната ни е приоритет, твърди той.