"Йончева и Петков извършват клевета за нещо, с което България не може да се гордее. Господата преди мен казаха, че България няма с какво да се гордее и че навсякъде сме на последно място в Европа. Само отбелязвам - България е на първо място по сигурност!", категорично заяви Валери Симеонов в студиото на bTV.

"Нали е ясно, че нарочно нарекох "Великата българска стена" оградата. Всички видяха къде е готова и къде не е готова стената. Няма да ви кажа къде точно, за да запазя националната сигурност. Аз поканих г-жа Корнелия Нинова и г-жа Йончева, но тя не дойде. Валери Симеонов направи дарение от 14 хиляди на МО", допълни вицепремиерът. 

"Мога да си позволя да отделя пари. Те не са от субсидия, не са политически пари. Аз съм собственик на фирми, в които работят около 300 човека. Не се притеснявайте за имотното ми състояние", отсече Симеонов.

"Нека завършим с нещо забавно. Днес е срещата между Борисов и Заев ще бъде много интересна, как ли ще си говорят на развален български", изсмя се шумно той. 

"Нас не трябва да ни интересуват толкова отношенията на Турция и Европа. За нас е важно да подпишем споразумение, с което да връщаме бежанците, които влизат тук. Нищо друго. Българската територия е свещена, няма какво да се разбираме с Турция. Правим оградата, за да няма масови преминавания и бежанците да си седят в Турция. Има оръжия, с които да се защитим. Има такива, които могат да върнат над 200 хиляди човека от другата страна на оградата, не се притеснявайте. Само с два джипа ще ги върнем. Дали е хуманно? Когато защитаваш територията си няма хуманност. Във войната няма хуманност", допълни в заключение вицепремиерът Валери Симеонов.