Осмокласник е бил нападнат и бит пред столичното 23 СОУ "Жюлио Кюри". Това е поредният инцидент с ученик на това учебно заведение. 15-годишното момче е било нападнато от двама непознати, които слезли от лек автомобил, съобщиха от МВР. След побоя, нападателите избягали и се издирват.  Свидетел разказа пред Блиц, че момчето носело тениска на ЦСКА и това била причината за нападението. Нападателите са нарязали лицето му, твърди още очевидецът.

Ученикът е леко пострадал и е прегледан от медицинската сестра в училището. Тя е подала и сигнал в СДВР в 13.40 ч. Полицията изяснява случая, който е пореден с възпитаник на 23-то СОУ "Жюлио Кюри". В края на юни м.г. две момчета от училището се скараха заради вниманието на 16-годишната им съученичка Силвия. При скандала, 16-годишният Кристиян Стефанов извади нож и намушка в крака връстника си Димитър.

В средата на януари 2015 г. пък деветокласник бе жестоко пребит от трима маскирани пред 23 СОУ. Нападателите слезли от такси и ударили ученика с палка в гръб по главата. Пострадалото 16-годишно момче бе откарано в "Пирогов" с тежка мозъчно-черепна травма. По-късно нападателите бяха установени, но тъй като са малолетни, не бяха задържани.