35-годишен е тежкораненият мъж, който оцеля при стрелбата тази сутрин до офис в столичния кв. "Витоша". Пострадалият е син на застреляната жена, според данни на СДВР.

Припомняме, че загинаха двама души - 60-годишна жена и мъж на 38 години. Предполагаемият стрелец е Драгомир Драгомиров на 57 години, който не е криминално проявен. Той е бил задържан в кола в непосредствена близост до мястото на убийството. В него е намерен и законно притежаван пистолет, с който се предполага че е извършено двойното убийство.

Оръжието на престъплението е "Берета" 9 мм. Пистолетът е законно притежаван, изстреляни са поне 5 куршума, съобщават заети с разследването.

Полицията е изяснила също, че убитият мъж е с двойно гражданство - българско и руско.

Вероятна причина са парични отношения - Драгомиров имал да получава 100 000 лева. Убитите са служители на инвеститорска фирма, а фирмата на Драгомиров е подизпълнител, съобщава Dariknews.bg

Главният секретар на МВР Младен Маринов обясни, че няма данни престъплението да е било предварително планирано. Драгомиров е имал среща с тримата и вчера, но явно днес нещата са ескалирали, каза Маринов.

Инвеститорите са дължали пари на подизпълнителя, поясни директорът на СДВР Ивайло Иванов. Той потвърди, че Драгомиров и друг път е работил с тези хора, но данни за сериозни проблеми няма.

Мотивите за стрелбата все още не са ясни - разследват се както финансови, така и лични причини.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Снимка: БГНЕС