Двама души са убити при стрелба в централния столичен квартал "Витоша" тази сутрин. Пострадал е още един мъж. Състоянието му е критично.

Сигналът за стрелба в района на кв. „Витоша“ в София е подаден около 10:25 часа, съобщава Нова телевизия. Пристигналите на място полицейски и медицински екипи са установили смъртта на двама мъже. Раненият е откаран в болница.

Минути по-късно е задържан 57-годишен мъж. Продължава работата по изясняване на обстоятелствата и причините за извършеното тежко престъпление. По случая е образувано досъдебно производство, а действията по него продължават под контрола на прокуратурата.

Вече има първа версия за бруталното убийство в столичния квартал "Витоша". Според нея той е застрелял двама от своите шефове. Това обаче не може да бъде на 100% сигурно към момента, споделя полицай, цитиран от bTV. "Не мога да обясня действията си", това е казал на полицията задържаният килър. Униформените чакат раненият при престрелката да отвори очи и да разкаже какво се е случило. Простреляните са инвеститори в строителна фирма. Вероятно са си разчиствали сметките, съобщи на свой ред Нова телевизия, позовавайки се на МВР.

ОБНОВЕНА: 12:28 - Жена на 60 г. и 38-годишен мъж са двамата убити при стрелбата тази сутрин.