Добре оборудвана и умело прикрита в къща наркооранжерия, намираща се в село Церово, установиха служители на полицейския участък в Лесичово. Вчера екипи на участъка извършили проверка в къща, намираща се в близкото село Церово. Тя била обитавана и стопанисвана от 48-годишен мъж от София.

На втория етаж мъжът обособил оранжерия за отглеждане и обработка на марихуана. Открити са общо 46 растения канабис, засадени в саксии. Насажденията били с височина между 0.70 м и 1.30 м. В таванско помещение на постройката органите на реда открили и три полиетиленови чувала с около 3.500 кг суха листна маса, която при направения полеви наркотест също реагирала на марихуана.

При извършения оглед служителите от участъка установили, че оранжерията е била старателно прикрита в къщата и оборудвана с всичко необходимо за засаждане и последващо отглеждане на наркотика. Иззети са електрически стабилизатори, нагнетателни лампи, въздушен абсорбатор, датчици за температура и влажност на въздуха, вентилатори.

Мъжът е задържан за срок от 24 часа, а спрямо него е образувано полицейско производство. Работата по документиране на престъпната му дейност продължава.