В Пазарджик се проведе първото областно състезание „Детско полицейско управление”. Оспорваната надпревара се проведе в зала „Васил Левски” в Пазарджик. В нея се включиха общо 112 деца от структурите на детските полицейски управления при СУ „Христо Ботев” в Септември, ОУ „Свети Патриарх Евтимий” в Пещера, СУ „Св.Св. Кирил и Методий” във Велинград, ОУ „Проф. Марин Дринов” в Панагюрище и НУ „Никола Фурнаджиев” в Пазарджик.

В състезанието децата демонстрираха знания и умения придобити в течение на изминалата учебна година в четири основни направления:

- оказване на долекарска помощ

- теоретична подготовка

- детска полицейска лична защита

- състезателна игра за ловкост и бързина.

За доброто настроение се погрижиха детски танцов ансамбъл „Албена” с ръководител Елена Велева при Младежки дом-Пазарджик, танцьори от брейк-школа „Безименните”, гайдаря Ангел Узунов от Пещера. Демонстрация на уменията си направиха възпитаниците на спортен клуб по карате шотокан „Тонус спорт” с ръководител Асен Василев.

В крайното класиране комплексен победител е тимът на детското полицейско управление при Начално училище „Никола Фурнаджиев” в Пазарджик. На второ и трето място се класираха отборите на ОУ „Проф. Марин Дринов” в Панагюрище и СУ „Христо Ботев” в Септември.