За пореден път днес обвиненият за убийството на АМ "Струма" Емил Първанов - Ембака влезе в съдебна зала, придружаван от адвоката си. Делото за убийството на АМ "Струма" стартира в 10.30 часа днес.

Дегизиран с червена шапка, видимо подмладен и отслабнал Ембака отново застана на подсъдимата скамейка по повод смъртта на шефа на охраната на "Агромах " Николай Чивиев, с когото той влезе в юмручна схватка, удари го с камък в главата и причини смъртта му, пише struma.com

Делото е с висок обществен интерес, тъй като адвокатите му Марковски и Недин пледират за убийство при самозащита. Част от свидетелите твърдят, че Чивиев пръв е започнал схватката, заради това, че Ембака минал по забранен участък от пътя. Други пък са категорични, че Ембака е убил Чивиев, воден от невиждана агресия. Случаят е от почти 2 години и до момента делата вървят с разпит на свидетели.

Припомняме, че Ембака избяга след като разбра за смъртта на Чивиев в Спешния център на Сандански, криеше се известно време и после се предаде. Докато той се укриваше по делото нямаше никакво движение, което костваше и сериозно наказание на прокурора Г. Качорев. Ембака бе задържан под стража, освободен и се явява на поредното заседание по неговия случай.

Днес делото стартира с разпит на свидетели, част от тях по уважителни причини не са се явили. Съдът прочете имената им и даде ход на делото. Ще бъдат разпитани 4-има свидетели.