"За психиатричните пациенти не се отделя и 1/10 от сумата, която се отделя за охрана на политици". Това заяви пред Нова Цветеслава Гълъбова, директор на държавната психиатрична болница "Св. Иван Рилски". 

Тя написа в социалната мрежа гневно писмо до президента Румен Радев, в което го пита защо не се отпускат нужните за лечебното заведение 315 хиляди лева за подобряване енергийната ефективност на сградите. 

"За психично болните у нас не се мисли. При нас всичко е втора употреба - линейката ни, служебната кола", изтъкна Гълъбова

Тя допълни, че предишната зима е била тежка за пациентите, а в най-студените периоди температурите в стаите не са надхвърляли 15 градуса.

Ето го и писмото, публикувано без авторска намеса:

Отворено писмо
До г-н Румен Радев
Президент на Република България

Уважаеми г-н Радев,
Обръщам се към Вас с въпрос защо и най-вече до кога ще бъдат държавно охранявани /доколкото НСО е служба към Вас/ лицата Делян Пеевски, Ахмед Доган и Цветан Цветанов. Питането ми е в качеството ми на съвестен данъкоплатец, който се интересува как се харчат неговите пари. В същото това качество, но и като директор на държавна болница пък питам защо не се отпускат нужните за лечебното заведение 315 хиляди лева за подобряване енергийната ефективност на сградите, където се лекуват ПСИХИЧНО БОЛНИ! Неофициално от МЗ ми отговориха, че ще се "търсят пари по някакви проекти"?!?

Питането ми е защо за моите болни, които не са в дъното на таблицата, ами са извън всякакви таблици, се търсят пари по "някакви проекти", а за безценните животи на визираните от мен лица, а има и други подобни, се отделят милиони годишно. Ами като се чувстват толкова застрашени да си наемат охрана, да си я плащат и да се пазят от всенародната любов.
Кога най-после ще обърнем пирамидата, г-н Президент?