Двама ученици от Математическата гимназия в Казанлък пострадаха, след като джип ги връхлетя в гръб, докато вървят по тротоара. Причина за инцидента е кола с млад водач, която му отнела предимството. Високопроходимият автомобил се качил на тротоара, удря младежите и спира на сантиметри от трима души на спирката. Кадри от охранителна камера разкриват подробности от тежката катастрофа.

17-годишно момиче е в болница със счупен нос, а 18-годишното момче е с леки натъртвания. Те обаче отказват да застанат пред камера и да разкажат за случката, съобщава НоваТв.

„25-годишната водачка предизвикала катастрофата, е от Велико Търново. За отнемане на предимството на пътя, е предвидена глоба от 200 лева без да бъде лишена от управляване на МПС”, коментира шефът на КАТ-Казанлък инспектор Тодор Николов.

По случая е образувано бързо производство. За средна телесна повреда, провинилата се шофьорка може да бъде с отнети права да управлява автомобил от 6 месеца до 3 години.

„За миналата година нарушенията на бул. „Батенберг” и на бул. „23 пехотен шипченски полк” са 76 с 13 тежки произшествия и 17 души ранени. Тази година, за сравнение в същия район са станали 17 ПТП-та, от които 4 тежки катастрофи с 6 ранени души”, добави шефът на КАТ-Казанлък инспектор Тодор Николов.

Охранителна общинска камера е заснела катастрофата. А местната управа на Казанлък се зарича да се монтират още камери. За по-голямата безопасност на хората пък ще бъдат изградени няколко кръгови кръстовища.