Според съпредседателя на парламентарната група на "Обединени патриоти" Валери Симеонов президентът Румен Радев е пожелал стабилност и управление в 4-годишен период на "Обединени патриоти".

Той разказа, че срещата в рамките на президентските консултации е преминала в доброжелателен дух, "с много голям процент на съвпадение на тезите и разбиранията ни. Радев ни поздрави за смелостта за съставянето на правителство в коалиционен формат", каза Симеонов. Според него президентът е декларирал, че разбира отговорността, която поемат "патриотите" и споделял всички приоритети в програмата на бъдещото правителство, съобщава dnevnik.bg. 

Волен Сидеров пък сподели, че за първи път при среща с президента "патриоти" са получили положителна оценка за това, че са именно европейски националистически организации, а не "екзотика". "Радвам се, че имаме президент, който оценява патриотичните идеи", каза още Волен Сидеров. Красимир Каракачанов каза, че с президента ще вървят "ръка за ръка".

Президентът Румен Радев е информирал тримата съпредседатели на "Обединени патриоти", че възлагането на мандат за съставяне на правителство ще стане до края на седмицата. Валери Симеонов не можа да даде срок за края на преговорите с ГЕРБ. "Преговорите продължават и днес, ще положим усилия до края на месеца да имаме изцяло подписано споразумение, както и въпросите с разпределянето на властовите позиции", добави Симеонов.

Утре предстоят консултации на президента с БСП и ГЕРБ.