Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи на Националния съвет на партията да освободи Георги Гергов от Изпълнителното бюро, заради замесването му в събития, които представляват обществен и медиен интерес и възбуждат много въпроси към партията.
 
Нинова отбеляза, че прави това предложение с уважение към Гергов, за това, че е партиен човек, че много години работи за партията всеотдайно.
 
"Но заради ситуацията, в която е замесена индиректно, разбира се, БСП, предлагам той да бъде освободен от Изпълнителното бюро", добави тя.
 
Нинова посочи, че като член на партийното ръководство Гергов е политическо лице, предаде Дарик.
 
"Не приемам за редно политическо лице да участва в такива събития", добави тя.
 
След изказването на Нинова представителите на медиите бяха помолени да напуснат залата, в която се провежда заседанието на Националния съвет на БСП.
 
Георги Гергов взе думата и попита защо медиите трябва да излизат.
 
"Аз нямам от какво да се срамувам и от какво да се крия, нека видим какво съм направил", добави той.

„Не крием нищо", коментира в отговор лидерът на БСП. Винаги дискусиите ни са били закрити и винаги след това сме информирали за решенията, добави Нинова.
 
Освен предложението за освобождаване на Георги Гергов от Изпълнителното бюро Националният съвет на БСП се предвижда да обсъди актуалната политическа обстановка и началото на политическия сезон.
 
В последните дни името на Гергов беше замесено в случая с организираната среща между бизнесмена Сашо Дончев и главния прокурор Сотир Цацаров.