В телефонно включване пряко в ефир бившият здравен министър Петър Москов заплаши да съди за клевета говорителката на БСП Елена Йончева. "Вчера г-жа Йончева изрече голяма лъжа, за това, че здравното министерство е имало информация за завишени нива на уран в Хасково и не е предприело действия.

Още следващата седмица ще заведа съдебен иск срещу Елена Йончева. Когато човек казва една лъжа, обикновено лъже за всичко", заяви Петър Москов в ефира на Би Ти Ви.

"Това е абсурдно, което казва Москов, защото има документи, доклад, който показва, че има завишени стойности на уран във водата - реагира Йончева. - Аз съм шокирана от този дебат." Йончева показа и документи, с които да подкрепи твърденията си.

"Ивелина Василева, Лиляна Павлова и Москов носят политическата отговорност и в това няма никакви съмнения. Аз въобще не ги обвинявам, аз констатирам само факти, че има констатирани повишена активност на уран през 2016-та година. Това е престъпление, кой носи политическата отговорност?", попита Йончева.