Попът от Хаджидимово Димитър Войнов строши с метален прът черепа на 32-годишния си син Георги в свада за трактор. Кървавото меле се разиграло малко преди 10 часа снощи пред Шалевия магазин в градчето.

По-малкият син на попа паднал в безсъзнание окървавен и с разбит череп на улицата, а пристигналата линейка го транспортирала в Гоце Делчев, а оттам за софийска болница.

Допреди 1 година цялата фамилия живеели в мир и разбирателство, разказва "Монитор". Семейният конфликт тръгнал, когато двамата синове на попа купили трактор от 58-годишния Благовест Къшев от близкото село Ляски. Той е чичо на жената на Георги.

Месеците се търкаляли и въпреки настоятелните напомняния на по-големия брат, Георги и жена му все отлагали нотариалното прехвърляне на земеделската машина: "Няма проблем, бе бате. Нали машината сме я платили, наша си е!", отговарял Георги на настояванията на брат си и баща си - поп Димитър да се оформи нотариално покупката.

По едно време майка им – попадията, не издържала на караниците и се преместила да живее при нейни роднини. Продавачът на трактора Благовест Къшев дошъл в Хаджидимово и поискал още пари, за да се съгласи да прехвърли машината. Разгоряла се люта роднинска кавга, която бързо прераснала в ръкопашна схватка на улицата пред Шалевия магазин.

Попът, който също пострадал в мелето, защитавайки големия си син, налетял с метален прът на по-малката си снаха. Изненадващо за него обаче Георги застанал пред нея, за да я защити. Така желязото се стоварило върху главата му. Ужасяващата гледка станала е пред очите на десетки свидетели.

32-годишният Георги се строполил на земята, кръвта се разляла около главата му. Свещеникът, също окървавен, се опитал да го свестява, но безрезултатно. Местната линейка веднага дошла и медиците установили, че пострадалият е с фрактура на главата.

Линейката веднага потеглила с двамата – баща и син за гоцеделчевската болница "Иван Скендеров", откъдето сина е транспортиран за софийска болница. Около 14 часа вчера друга линейка извозила поп Димитър до болницата в Благоевград.

Полицията е започнала щателно разследване на трагичния семеен конфликт.