"Уважаеми зрители, в момента гледате или мен, или запис на предаване". Така Слави Трифонов започна предаването си във вторник, което от БиТиВи този път решиха да излъчат след спирането на вчерашния епизод.

Той отново обясни, че причина за спиране на предаването му в понеделник е прочитането на ултиматума му към политиците в началото на епизода. Той получил в 22:00 ч. вчера писмо от "партньорите си" от телевизията, че трябва да махне частта с прочитането на писмото към народните представители или епизодът няма да бъде излъчен. Слави отказал и заради това вървяло повторение.

"Сигурен съм, че конституцията ми дава това право", обясни Слави във връзка с това, че е искал да изрази позиция. Водещият отново описа случилото се като "цензура".

"Проблемът не е това, че спират предаване, което правим ние. Проблемът е, че такова нещо се случва изобщо. Не съм предполагам, че 20 години след БНТ и Жан Виденов, 19 години след БНТ и Иван Костов, говорим за цензура тогава и спиране на предавания... та не съм предполагал, че същото ще ми се случи и сега, когато България е член на Европейския съюз и член на НАТО. Държава, в която свободата на словото трябва да е на челно място", обясни Трифонов.

В студиото във вторник Слави е на кръгла маса със сценаристите си и обсъждат темата за свободата на словото, наблягайки на елементи от позицията на телевизията за неизлъчване на шоуто от понеделник.

В официална позиция от bTV заявиха, че епизодът на "Шоуто на Слави" от понеделник не е бил излъчен, защото в него водещият опитал да "употреби ефира за целите на лична политическа кампания". "Колкото и почтена да е неговата кауза, bTV не може и няма да приемe каквото и да е отклонение от своята политическа неутралност", заявяват от медията.

В пресконференцията си днес водещият заяви, че предаването за вторник отново ще съдържа изчитането на неговото писмо ултиматум към политиците, намерили място в новото Народно събрание. Ако предаването не бъде излъчено, според него това щяло да покаже, че телевизията не желае да продължи договора си с продуцентската компания на Трифонов - "Седем Осми".

По-рано тази вечер се появи информация, че представители на bTV са в студиото, в което "Шоуто на Слави" се записва между 20:30 и 21:30 ч. Те били там, за да видят какво ще е съдържането му и да преценят дали новият епизод да бъде излъчен.

Възможно ли е исканията на Слави от политиците да бъдат изпълнени и можем ли да очакваме нови протести начело с него - ГЛЕДАЙТЕ в предаването "Актуално" ТУК