Гимназист от Сандански посегна на живота си, като погълна свръхдоза лекарства след скандал с любимата си. Инцидентът с 18-годишния ученик от Професионалната гимназия станал вчера сутринта. Тийнейджърът пристигнал на училище, като малко закъснял, но присъствал до края на първия час.

Малко след това споделил със свой приятел, че е погълнал 14 таблетки „Паракофдал“ – медикамент, който се прилага при главоболие, кашлица и други оплаквания. Ученикът взел крайното решение, след като предишния ден приятелката му заявила, че късат. Отчаян, той не можел да приеме факта за раздялата и предприел крайното решение.

Съученикът му се паникьосал, но реагирал адекватно и бързо, като го придружил до филиала за спешна помощ в Сандански. Предприети са спешни действия за овладяване на силната интоксикация на организма, в състава на погълнатия медикамент има наркотичен аналгетик – кодеин, съобщава Струма.бг. На ученика, който бил със замайване и обща отпадналост, са направени промивки и придружен от спешен екип с линейка, е транспортиран до реанимация на МБАЛ – Благоевград.

За инцидента е информирана и полицията, служители от РУП – Сандански са пристигнали на място в училището. Уведомени са и родителите на натровения гимназист.

От ръководството на гимназията в Сандански поясниха: „Касае се за ученик, който е изключително чувствително и фино дете, дисциплиниран и възпитан, от бащата разбрахме, че вечерта са разговаряли, за да го успокоят, но явно той вече е бил взел решение. Много интимен е моментът и на този етап не може да посочим ясна причина. Гимназистът не е съобщил пред учителя по време на първия час, че не се чувства добре, излязъл в междучасието на двора и там обяснил на приятеля си за случилото се. Категорично не е инцидент, свързан с агресия от страна на съученик или упражнено насилие със сбиване, възникналата ситуация е деликатна и много лична. На ученика му престоят изпити, завършване на учебната година, нека не го тревожим допълнително, а да му дадем възможност за бързо стабилизиране и връщане в класната стая в добро здраве”, заявиха вчера от ръководния екип на гимназията.

За приетия в реанимация гимназист е информиран и директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев. На пациента се провежда интензивно лечение за овладяване на интоксикацията, съществува риск от поява на свръхчувствителност, състоянието му на този етап е стабилизирано, съобщиха вчера от МБАЛ – Благоевград. Момчето остава за лечение в благоевградската болница.

Бързата реакция на съученика му и лекарската намеса са оказали решаващо влияние за овладяване на острата интоксикация на неукрепналия още организъм.