Тревожна тенденция отчитат криминалисти от звената в ОДМВР-Пазарджик. Все по-често младежи и мъже на възраст между 18 и 35 години са залавяни с дрога. Някои от тях дори сядат зад волана след употреба на наркотични вещества. 

Така е и през изминалото денонощие. При проверка в близост до общежитие криминалисти от Районното управление в Пазарджик засекли 20-годишен от септемврийското село Виноградец. Последвал личен обиск, при който полицаите открили у младия мъж саморъчно направена цигара с марихуана.

Аналогичен е и случая с 23-годишен от Пазарджик. Тази нощ той бил спипан от автопатрул пред входа на жилищния блок, където живее, с малко полиетиленово пликче. Полевият наркотест отчел положителна проба за канабис на съдържанието на плика.

На улица във Велинград полицейски автопатрул извършил рутинна проверка на лек автомобил хонда. Водачът му - 34-годишен от курортния град бил тестван с дрегер. Пробата му за употреба на марихуана обаче се оказала положителна.

И тримата са задържани в арестите на полицейските управления в Пазарджик и Велинград. Спрямо тях са образувани полицейски производства.