Шотландецът Дейвид Брайсън Бел е окончателно осъден на 18 години затвор. Присъдата е за убийството на момче във видинското село Лагошевци. Върховният касационен съд остави в сила присъдата на Бел, който на две инстанции получи 18 г. затвор за убийството на 12-годишния Станислав Мирчов.

Трагедията стана на 4 януари 2012 г. в селото, където британецът живеел от няколко години и познавал, както детето и семейството му. Бел имал проблеми в селото и постоянно се оплаквал, че някой драскал микробуса му, пукал гумите му и му отровил едно от кучетата, пише 24 часа. Седмица преди убийството той замерил с дърво Станислав, тъй като детето било ритнало кучето му, което се опитвало да го захапе.

В деня на убийството майката изпратила Станислав да занесе храна на възрастен съсед. Момчето минавало покрай къщата на Бел и кучето отново започнало да го лае и то пак го ритнало. Бел чул квиченето, ядосал се и ударил детето силно в лицето, след което започнал да крещи и да го друса. После навил яката на връхната му дреха и започнал да го души, като същевременно го питал дали той е надраскал колата му и е отровил кучето му.

Въпреки че Станислав отричал, Бел го хванал през врата и го повлякъл към реката. Там свалил панталона на детето и го увил около врата му, като го завързал няколко пъти. Убеден, че го е удушил, ритнал детето в тила и в тялото, след което тръгнал обратно към дома си.

Присъдата на ВКС е окончателна.

Снимка: 24 часа