Русенският окръжен съд гледа мерките за неотклонение на двамата непълнолетни, обвинени в убийството на 60-годишния таксиметров шофьор Валери С. на 14 март в русенското село Николово. Окръжна прокуратура – Русе повдигна обвинения на двете 17-годишни момчета за извършен грабеж, придружен с убийство.

Николай В. и Деян Цв. трябва да отговарят за грабеж на мъжко портмоне, с намиращите се в него документи, оборота на таксито от 60 лева и отмъкнатите ключове от лек автомобил “Шкода Фабиа“, придружен с убийство. Прокуратурата настоя за постоянна мярка за неотклонение задържане под стража, пише 24 часа.

Съдът гледа мерките на двамата непълнолетни поотделно, една след друга. При Деян началото се забави с около час, докато бащата на момчето пристигне от работа. Според младежа, двамата с Николай са били под влиянието на много алкохол и наркотици. Затова момчетата не си спомняли много от стореното от тях. Във фаталната нощ, Николай си дръпнал 4 линии амфетамин, пил ром, бира и уиски, а след това изпушил и цигара марихуана. Според запознати със случая, именно той е наръгал смъртоносно загиналия шофьор.

И двамата притежават богати криминални досиета. Деян има записани редица кражби от домове, а Николай пребил и ограбил малолетен.

Николай се е увил в якето си и се срамува да се покаже.

Деян остава зад решетките, реши съдът. Очаква се такава да е и мярката за Николай, която започна в 17, 30 час.

За престъплението в което двамата 17-годишни ученици са обвинени, се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 3 до 10 години, тъй като извършителите са непълнолетни.