Глутница кучета нападна и нахапа възрастен хасковлия пред общината. Около 19:30 часа снощи 74-годишният Лозко Сотиров отишъл до аптеката срещу кметството да си купи лекарства, съобщава haskovo.net.

„На излизане в посока към автогарата ме пресрещна глутница от 5-6 кучета, много жестоки, които ми се нахвърлиха и ме събориха на земята. Аз паднах и изпаднах в стрес“, разказа мъжът.

В този момент на помощ му се притекли няколко души, които го забърсали със салфетки, от аптеката пък дали марля, за да попият шуртящата от носа му кръв.

„Толкова ли съм грешен, че все на мене се случва“, вайкаше се възрастният човек, който беше настанен в хасковската болница с множество наранявания. „Най-сериозната травма е на лицето. Има кървене от носа, охлузвания по лицето и една травма на лявото коляно. Има съмнения и за счупване на дясната ръка“, каза началникът на Неврохирургия д-р Делчо Каравасилев.

Той уточни, че нараняванията на пациента са предимно от удара при падането на земята и трябва съдебен лекар да уточни на кои места Лозко е нахапан от кучетата. Каравасилев допълни, че пациентът е контактен и адекватен, без опасност за живота, но трябва да остане за наблюдение поне за 48 часа.

По думите на лекаря последният подобен случай е от миналата година. Лозко Сотиров е категоричен, че не е провокирал животните по никакъв начин. Той заяви, че това не е първият подобен случай с него. Преди десетина-дванадесет дни отново на същото място се натъкнал на същата глутница, тогава само едно от животните го залаяло, но за щастие до нападение не се стигнало. Кучешката атака снощи станала пред погледите на десетки хора. Фармацевтите в аптеката също станали свидетели на инцидента.

„Мъжът влезе в аптеката за лекарства и след като излезе, на 10-20 метра, няколко кучета го нападнаха и събориха на земята“, разказа една от служителките във фармацията - Севгюл Енвер.

Тя добави, че неведнъж се е случвало кучетата, които всеки ден се навъртат в центъра, да подгонват хора, които носят чанти.

„Всеки път, когато идвам на работа, ги заобикалям отдалеч, защото аз също се страхувам“, каза младата жена.

Нейна колежка пък добави, че в момента на нападението над възрастния мъж наблизо имало и малки деца. Имаше едно дете с майка си, което се стресна и се разплака, разказаха още от аптеката.

Работещите в центъра обаче заявиха, че вина за навъртането на кучетата имат и някои хасковлии, които ги хранят. От община Хасково заявиха, че кучешкият приют е в процес на изграждане и ще отговаря на всички изисквания.