80-годишна баба от Смолян е поредната жертва на мним полицай в родопския град. Възрастната жена „изгоряла“ с 2 000 лв. Измамата се разиграла вчера около 09:30 ч. Тогава на домашният й телефон се обадил непознат човек, който се представил за служител на полицията и успял да я убеди, че се провежда операция по залавяне на телефонни измамници, пише Дарик. За целта възрастната жена трябвала да събере и остави пари и ценности пред входната врата на къщата си. Тъжителката оставила на посоченото място в бяла полиетиленова чанта сумата от 2000 лева. По-късно разбрала, че е станала поредната жертва на телефонна измама и съобщила в полицията.
 
По същата схема вчера бе измамена и 44 – годишна жена от Смолян. Тя даде 27 000 лева и 100 грама злато след като е била обработена от непознат по телефона.
 
Смолянчанката оставила паричната сума и ценностите на пейка пред жилищен блок. Едва по-късно 44-годишната разбрала, че е жертва на измама и незабавно сигнализирала в полицията. По случаите са образувани досъдебни производства.