Съпругата на подсъдимия за убийството на Николай Чивиев на автомагистрала „Струма” Емил Чачев- Ембака – Десислава, се изправи пред съда в Благоевград. Пред магистратите Първанова разказа с подробности какво си спомня за фаталния ден.

Били с Емил на пазар и се връщали. Изненадващо излязъл на пътя човек, който започнал да удря и да блъска колата. Казала на съпруга си да не спира, за да не стане страшно, но другият продължил да троши автомобила, пише struma.com.

Сбили се, а когато Чивиев паднал на земята, Емил започнал да му вади езика, а тя викала за помощ, звъняла в Спешен център и на приятели. В залата имаше и свидетелка, която е съпруга на първия, на когото се обадила Десислава - техен приятел, който момента е в Чехия.

В съдебна зала Десислава обяви, че Чивиев е предизвикал инцидента, удряйки с бухалка по стъклото на колата им, след което Емил слязъл и попитал: "Какво правиш, бе?". Последвал отговор: "Сега ще видиш, бе, боклук и го ударил по рамото".

Ето пълният разказ на Десислава Първанова за фаталния 26 юни: "Видях, че Емил падна, а високият мъж започна да удря по цялата кола, стигна и до моята страна. Тогава излязох през шофьорската врата, а Чивиев взе ключовете. Видях джапанките на Емил на земята, а той беше избягал. След малко се върна и хвърли камък, започнах да се моля и на двамата да спрат, но никой не ме чуваше, нито високият мъж, нито възрастният с него. Казах и на Емил. Започнах да звъня на полицията. Всички бяха афектирани и никой не искаше да спре. Николай отново удари Емил с палка и тогава… той отвърна."

Делото продължава с разпит на свидетели.

През лятото на 2015 г. при скандала Ембака удари с камък легионера Чивиев, който издъхна от травмата в Спешен център на болницата в Сандански. Веднага след това Ембака се скри. Казва пред съда, че се е уплашил и не е знаел какво да прави. После сам се предаде и така се даде старт на делото за убийството.