Таксиметров шофьор е бил убит тази нощ в района на русенското село Николово, предаде Нова телевизия. По предварителни данни извършителят е клиент. Инцидентът е станал около 4:30 часа тази сутрин. 

Селото се намира на петнадесетина километра от Русе, и е известна вилна зона. Къщи тук имат доста богати и известни русенци, а в непосредствена близост се намира и курортната местност Лесопарк Липник.

Сигналът за убийството към Спешна помощ в Русе бил подаден в 4,35 часа в нощта срещу вторник. Пристигналият на място екип от медици само е констатирал смъртта на шофьора.Засега липсва конкретна информация и за жертвата, и за убиеца. Представителят на „Точните таксита” вероятно е извършвал превоз до селото. Интересното в случая е, че трупът на шофьора и таксито са били открити в задънена уличка, без изход, пише 24 часа. Според кметицата на Николово Марийка Генова, улица Христо Ботев е накрая на селото, не води на никъде, близо е до изхода към село Просена, граничи с поляната. Убийството е станало там, пред една от последните къщи.Полицията извършила оглед на местопроизшествието.

Жертвата има няколко прободни рани, но средството на престъплението все още не е уточнено. Засега няма и конкретни заподозрени за убийството, извършват се процесуално следствени действия.Във вторник сутринта село Николово осъмна завардено отвсякъде от полиция, разказват местните. Хората предполагат, че убиецът наскоро си е купил къща в селото, а шофьорът бил от Русе. В някои от фейсбук-групите пише, че убитото момче е от Николово.

Потресена съм, доскоро Николово бе най-спокойното село. Местните хора са миролюбиви, не вярвам да е местен. Предполагам, че в случая става дума за някой напушен наркоман. Нямам информация момчето да е от Николово, мисля че не е местен”, обясни кметицата Марийка Генова. За убиеца в селото се говори, че вероятно е психично болен. Според нея, вероятно той познава Николово, иначе няма как да стигнат до задънената уличка.