Момиченцето на петричката проститутка Ангелина е настанено за лечение в болница. Това е станало възможно след сигнал на петричани, че детето, което е на възраст около четири години, е пряк свидетел на работата на майка си и е с нея ежедневно, дори вечерно време.

От Отдела за закрила на детето към дирекция „Социални грижи” са предприели всички възможни начини детето да бъде настанено в болнично заведение за лечение, пише struma.bg. Настаняването на момиченцето е станало днес. Процедурата е била изпълнена от социална работничка, която лично придружила майката Ангелина с невръстната й дъщеря до болничното заведение в Петрич.

Ангелина има общо пет деца от различни бащи, живее в махала Шекер в покрайнините на Петрич и обитава една стая. В другата живее сестра и с нейните деца. Преди време тя лежа в болница заради скандал с рецидивист, с когото живееше на семейни начала, прободена с нож в корема.

Бързата реакция по спасяване на малкото момиченце стана възможно единствено след сигнала на петричани до дирекция „Социални грижи“ преди дни и от вчера то е в сигурни ръце, на лекуващите го медици. Заради конфиденциалната информация за заболяването на детето не бе съобщена точната диагноза, с която то е настанено за лечение в петричката болница по настояване на социалните работници.