57 317 лв. обезщетение присъди Старозагорския окръжен съд на бившия кмет на Сливен Йордан Лечков за преживени от него болки и душевни страдания заради повдигнато му от прокуратурата обвинение през 2011 г. Решението е от 23 февруари и подлежи на обжалване.

Бившият футболист и градоначалник настояваше за 450 000 лв. Обвинението преди 6 години срещу него беше за това, че като кмет на Сливен е сключил неизгодна сделка през 2007 г., а две години по-късно е направил опит да принуди данъчен служител да извърши престъпление.
 
Първоначално той е бил осъден, но впоследствие Апелативният съд и ВКС са отменили присъдата и са го признали за невинен, припомня "Монитор".

Според Лечков водените срещу него дела са му попречили да стане за трети пореден мандат кмет на Сливен, както и че за неопределено време било замразено членството му в една от комисиите на УЕФА. Част от финансовата си претенция Лечков е аргументирал с направени транспортни разходи за участия по делата в размер на 3080 лв., както и 15 нощувки в хотелски стаи на цена от 82 лв. на ден.