Доктор удуши жена си и след това се обеси на двора. Семейната трагедия се е разиграла в нощта срещу понеделник във видинското село Дреновец, което се намира в пределите на община Ружинци, пише konkurent.bg.

Във вторник сутринта жителка на селото се натъкнала на люлеещото се тяло на Кирил Дамянов. Трупът на ветеринарния лекар бил  провиснал на въже под дърво в двора на къщата му.

При огледа си пристигналите на мястото ченгета от полицейското управление на Белоградчик се натъкнали в жилището на още един труп – на съпругата на доктора, 69-годишната Катя Дамянова. Не са открили следи от взломяване на имота.

Заключенията на патоанатома доказват, че Катя е била удушена. Разследващите работят по версията, че нещо е отключило гнева на 73-годишния ветеринарен лекар, който е посегнал на жена си. След това, като видял какво е свършил, Кирил си метнал примката.

Трагедията потресе жителите на Дреновец, където съпрузите били сред най-уважаваните хора. Катя започнала преди месеци работа като детска учителка във филиала на местната забавачка, като си докарвала допълнително пари към пенсията. Така запълвала бюджета, който отънял, след като преди повече от година Кирил пълучил лек инсулт и трябвало да се дават пари по болници и лекари. От лятото обаче ветеринарният лекар си върнал формата, но спрял да обикаля по дворовете на хората и да лекува животните. Въпреки това въртял волана на своя „Фиат“, с който обикалял улиците в Дреновец.

Пълна загадка е какво е отключило агресията, завършила с два трупа. Във видинското село очакват, че съпрузите ще бъдат погребани в четвъртък един до друг, както приживе делели и добро, и лошо.