Полицията е арестувала не един, а двама заподозряни, и то братя, за убийството на 15-годишния Георги Игнатов, който беше наръган с нож и почина в Борисовата градина през 2015 година.

"Колегите от СДВР и Софийска градска прокуратура проведоха реализация по задържане и документиране участие в престъпление на извършител от територията на столицата. Случаят е един от най-обществено значимите през 2015 година и 2016 година”, заяви главният секретар на МВР Георги Костов.

По информация на Нова телевизия за убийството са задържани младо момче и брат му, а арестът е извършен във вторник в София.

От полицията не издават самоличността на задържаните, но това, което се знае, че единият от тях е 19-годишен студент по право. Той е от София.

По време на убийството той все още е бил ученик, а според източниците на изданието след това променил външността си, след като в публичното пространство бяха показани кадри от камери от времето на убийството.

На тях беше показано младо момче, което бяха от местопрестъплението.

Единият от братята бил арестуван в дома си, а другият - на работното му място. Баща им бил полицай.

По време на разследването се тиражираха много версии, а според една от тях 16-годишният Георги е допуснал нападателя твърде близо до себе си. Двамата определено са се познавали, а пронизването с ножа е станало бързо и хладнокръвно. Веднага след това нападателят е изгубил самообладание и е избягал.