Николай Бареков няма да участва в извънредните парламентарни избори. Новината съобщи самият той чрез съобщение, изпратено до медиите.

В него евродепутатът посочва, че няма да регистрира листи в нито един избирателен район от името на своята партия "Движение Презареди България".

По думите му се отказва от вота след толкова много мъки и усилия, защото когато е достигнал до края, е видял, че е "стигнал до цирк, в който маймуните и лъвовете изнасят представление, а той е вълк, може би единак".

„Както знаете, вълкът, макар и не цар на животните, е единственото животно, което не играе в цирка. Взех решение да не се нарeждам до Марешки, Радан, Каракачанов, Витков, Христо Иванов и всички останали на тези избори. Обещанията, които дават на хората, ги превърнаха в обикновени „ало-измамници“. За всички тези хора политиката се явява бизнес и насъщно препитание. За мен политиката никога не е била това и е излишно да ви напомням, че за 3 години, откакто съм в нея, не чух една добра дума за себе си и никога не бях допуснат до властта и до политическия дебат. Всички тези „ало-измамници“ ограбиха моите идеи, но бягат като дявол от тамян от основното ми послание: „Да сменим системата!“ и да превърнем тях - политиците - в роби и обикновени служители на народа“, подчертава Бареков.

„Армията ми беше ограбена, но макар и сам, продължих да се боря с вятърните мелници. Истина е, че участието ми на тези избори щеше само да повиши интереса към цирка, но нямаше да бъде от полза за обществото. Ще остана критик на системата и последователен враг на статуквото и на нелепите актьори в него. Отдръпването ми настрани цели да даде възможност на всичките ми врагове да се опитат за пореден път да направят нещо добро за народа или пак да го ограбят като за последно“, пише още евродепутатът.