Езикът на младите хора са социалните мрежи. Между всички клипове, които можем да намерим в интернет, посланията на едно момче се различават. Той е на 18, казва се Крис Захариев и със своите кратки видеа иска да промени света.

Определя себе си като 18-годишен софийски младеж, който прави това, което обича и обича това, което прави. Той учи режисура в НАТФИЗ.

Крис Захариев
Снимка: bTV

„Аз се занимавам с може би прекалено много неща. Занимавам се документално кино и от 3 години имам канал в ютуб, в който качвам от забавни скечове до сериозни социални проекти”, казва Крис.

Иска да покаже красотата на хората.

„По някакъв начин да вдъхновя всеки един зрител, който попадне на моите видеа. И независимо дали е забавен скеч, гледам да вкарвам някакво послание, нещо което може да накара хората да се замислят. Защото според мен това е по-трудното. Човек лесно може да накара някой да се засмее, ако може да го накара да се замисли за нещо важно, според мен тогава е наистина победа”, споделя още 18-годишния младеж.

Вдъхновяват го хората, които среща всеки ден. Крис се занимава и с благотворителност, предаде bTV. На 12 януари е първото му благотворително събитие. Каузата е малкият Георги Желязков, който е с диагноза тумор на мозъка. 

Крис Захариев
Снимка: bTV

Крис смята, че трябва да сме благодарни ако искаме да бъдем щастливи: „Защото ние всички имаме всичко необходимо да бъдем щастливи. Имаме храна днес, имаме къде да спим, имаме приятели, имаме семейство. И всъщност какво повече ни трябва от това?”

Крис Захариев
Снимка: bTV

Най-важната ценност за Крис е вярата. И вярва, че можем да променим света, като започнем от себе си.