Криминално проявеният и осъждан Калин Чобанов и аверът му Христо И. са престъпниците, ударили зоосклад на ул. "Шейново" преди седмица. Тогава двамата откраднаха кученца на стойност 5 700 лв.

След светкавична акция на бургаската полиция крадците са разкрити, а 7-те малки йоркита  (йоркширски териер) и едно кученце порода чихуахуа са върнати на собственика. Разследващите установили, че бандитите скрили животните в различни апартаменти в комплексите "Меден Рудник", "Изгрев" и "Братя Миладинови", като смятали да ги продадат на свои познати.

Двамата са арестувани за срок от 24 часа. Това означава, че Калин Чобанов отново се завръща зад решетките. Той е наркозависим и често попада в затвора. Калин е мъж на Доника Попова, която пък се прочу с кражбата на кутия с дарения за болно дете.

Чобанов е много добре познат на органите на реда. През 2007 г. докато течеше делото срещу групата на Митьо Очите, Чобанов бе основен свидетел на прокуратурата. Твърдеше се, че е отвлечен от хора на наркобоса и зверски изтезаван. По-късно Чобанов се оказа зад решетките за обир на златни бижута, извършен в района на Бургаския свободен университет.

През юни 2012 г. бургазлийката Галина Севилова беше задържана, докато се опитва да вкара в затвора хероин и мобилен телефон, предназначени за Чобанов.