Милионер уби от бой майстор, който му откраднал бормашина. Бруталното престъпление се разиграло привечер във вилното селище преди Самоков. Майсторът Славчо Димитров издъхнал от зверското изтезание, а богаташът Стоил Стоилов бил задържан. Новината потвърдиха от МВР.

Най-интересното според ченгетата е, че екзекуторът не е криминално проявен у нас. Имало обаче оперативни данни по линия на международното сътрудничество, че Стоилов точел кредитни карти в Австралия и Франция, пише „Телеграф”. Именно по тази причина криминалистите започнали паралелно разследване откъде той е натрупал крупното си състояние. От НАП коментираха, че и те ще започнат проверка.

Стоилов започнал да строи палат в столичния кв. „Симеоново”. Наел майстори и работата започнала. Един от работниците – Славчо Димитров, обаче не получил надница и решил да си тръгне с част от машините на шефа си, станало ясно в хода на разследването.

Мъжът, който е родом от Видин, взел телевизор, бормашина, канго и още няколко инструменти, и отишъл в квартира край язовир „Искър”. Стоилов обаче го открил и започнало наказанието.

Бизнесменът го пребивал няколко пъти, като между тях правел по 10-15 минути почивки, почти му е смлял костите, коментираха патолози. Заедно с него имало още двама мъже, които били охранители. Те обаче не участвали в наказателната акция, а пазели да не пристигнат неканени свидетели.

След като се уморил да го бие, богаташът и двамата му гардове си тръгнали. Малко по-късно Славчо издъхнал, а негови познати алармирали полицията. Стоилов бил задържан след няколко часа. Щом разбрал в какво е обвинен, мъжът буквално превъртял в ареста, споделиха служители от МВР. Той припаднал и се наложило да го карат в болницата на вътрешното министерство на преглед. Тепърва предстои да стане ясно другите двама мъже дали ще свидетелстват срещу шефа си за жестоката вендета за една бормашина.

„Стоил е богаташ, всички от квартала го знаят. Кара джип „Рейнджър Роувър” за 200 000 лв. Никой не знае откъде са му парите, но всички говорят, че точи карти, коментираха негови съседи от баровския кв. „Бояна”, където живее.