Хората на село Българчево, Благоевградско застанаха срещу бившия си кмет Стоян Ников заради неправомерно присвояване на пари от даренията за изграждането на малка църква.

Обвинението на прокуратурата е, че при неговото управление на селото, изчезват 2160 лв., необходими за построяването на храма. Дарения започват да се събират още през 2006 г., когато е направена първата копка на църквата.

Настоящият кмет Елена Стойчева, който сяда на поста през 2015 г., обаче, намира странни бележки и финаносви операции за изтегляне на средствата за църквата. Обясненията на Стоян Ников – открил нова сметка, в която се набират средства за църквата, предаде Нова.

„Явно съм послушал грешните хора, грешните съвети. Става въпрос за около 2000 лева. Аз знаех, че тези пари се събират от хората за изграждането на църквата. Средствата са използвани за нуждите на други три села като за събори. Грешката е моя. Ще възстановя парите до стотинка до два месеца”, заяви бившият кмет Стоян Ников и обвини сегашния кмет в политическа пропаганда.

А каква е реакцията на хората:

„На този човек не може да се вярва”, казва жител на село Българчево.

„Смятам, че тези пари се похарчени за лична изгода”, на мнение е друг човек от село Българчево.

За какво всъщност са похарчени средствата предстои да бъде установено в съда.