ТВ продуцентът Магърдич Халваджиян осъди Волен Сидеров заклевета и уронване на престижа. Решението е потвърдено на трета инстанция, окончателно е и политикът трябва да плати 17 000 лв. обезщетение, съобщиха от продуцентската компания на Халваджиян “Глобал груп”, цитирани от 24 часа.

Конкретните думи на Сидеров, обидили тв продуцента, са: “Продуценти... Халваджиян, Бозаджиян... Всички тези играчи, лапачи - защото друго не ги интересува освен парите, те сега плачат като вдовица за вибратор. Плачат, защото са им отнели кокалчето. Искат да се върне Бойко, който им даваше в устичката парички и те му ръкопляскаха. Те бяха безкритични към него.”

Думите са изречени в предаването на Сидеров по тв “Алфа” преди близо 4 години, когато е заведено и гражданското дело. Окончателното решение по него е излязло преди няколко дни. На делото са присъствали само адвокатите на двете страни.

Впрочем малко след като завежда първото дело, Халваджиян подава и втори съдебен иск срещу Сидеров. Той пак е за клевети, изречени срещу продуцента по телевизията, но в друго предаване. По него още няма окончателно решение.