Простреляният в София таксиметров шофьор Борислав Петров е организирал и спомогнал, заедно с други участници в организирана престъпна група, да се транспортира наркотичното вещество от пристанище Бургас до складове в селата Мировяне и Локорско. Това каза пред камерата на Би Ти Ви ръководителят на специализираната прокуратура Иван Гешев.

Петров е в критично състояние. Той се намира под строга охрана в болница „Царица Йоанна”. Таксиметровият шофьор е подсъдим по знаково дело за трафик на близо 15 тона хашиш, превозван от Мароко за Западна Европа.

Пред разследващите Петров е направил самопризнания. Предполага се, че стрелбата може да е свързана именно с процеса за трафик на най-голямата пратка хашиш, залавяна у нас.

Дрогата беше открита още през 2012 г. в складове в софийското село Мировяне, а част от нея беше засечена на митницата край Видин. Хванатият в Мировяне хашиш е за над 72 милиона евро, обясниха от спецпрокуратурата.

„Направено е така, че част от наркотичното вещество да бъде транспортирано за Холандия, а то е четири тона и половина“, каза още Иван Гешев.