Рокери на протест в цялата страна. Поводът е решение на Русенския окръжен съд, че моторист е загинал по собствена вина, след като пред него излезли два изпреварващи се тира.

В София те се събраха пред Съдебната палата. Това, което искат да направят, е гласно да заявят позицията си и да кажат, че Ивайло Андреев - мотористът, който загина през 2014 година, е невинен. 

На 19 юли 2014-а Ивайло Андреев и още четирима мотористи пътуват за мотосъбор в Полски Тръмбеш. В участъка от пътя Бяла-Полски Тръмбеш след ляв завой срещу тях излизат два изпреварващи се тира. В опита си да избегнат сблъсък се наложило да карат в банкета, за да се спасят, съобщава НоваТв.

Разследването доказва, че скоростта е около 30 километра в час, но Ивайло няма късмет и умира на място. Следват две години и половина съдебни битки. През това време турският шофьор е на свобода, докато накрая прокуратурата решава, че няма да го съди  за смъртта на Ивайло.

Същото потвърждава и съдът и делото е прекратено. Съпругата на Ивайло обаче е категорична, че ще търси справедливост на по-горна инстанция.

Пред съдебните палати в Русе и Варна също протестират десетки мотористи. Те се надяват, че на последна инстанция във Великотърновския апелативен съд ще има справедливост по случая на Ивайло и на всички невинни, според тях, мотористи, загинали на пътя.

Сред тях са и Таня и Бойко, които бяха прегазени край Драгоман от турския гражданин Фарук Бекташ, който успя да избяга в Германия и да отърве българското правосъдие.

Рокерите се заканват това да не е последният им протест.

Водеща снимка: Архив