"Интересно е, че съм си запазил чувството за хумор. Струва ми се, че с г-н Радев сме в добри отношения. Лично той ми се обади, покани ме на среща, помолих го за размисъл и му казах да потърси по-добър вариант от мен. 3 дни преди да се сформира кабинета ми се обади повторно". Това заяви в ефира на bTV служебният премиер Огнян Герджиков.

"Това е едно много голямо доверие. Жена ми не беше много щастлива, но не трябва тя да е определящия фактор. Да се откаже такова доверие е много егоистично. 

Ние сме от един пол с г-н Радев, това ни сближава. Аз съм с много добри впечатления от това, което излъчва той", добави служебният премиер.

"Опитвали са се да му дават наставления, той е споделял, че вече има натиск от различни посоки и партии. Това е разбираемо, но при мен такива натиски не са усещани", категоричен е Герджиков. Той обаче не пожела да разкрие кой или кои партии са оказвали натиск върху президента.

"Имаше повече от една седмица проучвания по няколко линии и събирахме сведения, констатираха се нарушения", заяви Герджиков във връзка с освободените областни управители.

"Нашето правителство ходи по тънка тел, опъната. Обречени сме, ако не спазим неутралитет", добави той.