Шофьори на камиони блокираха "Дунав мост - 2". Причина е тяхното недоволство от това колко време им отнема преминаването по моста. Движението по "Дунав мост - 2" бе блокирано и в двете посоки около 8 ч. тази сутрин. Някои от шофьорите обясняват, че чакат да минат границата с Румъния повече от ден.

И днес там има дълга опашка, която е с дължина вече 10 километра, съобщи Нова тв. Вчера Гранична полиция заяви, че опашките по моста са заради проверки от румънска страна.

„Не може да чакаме два дни да минем по моста. Всички търпим загуби. Това нормално ли е?”, възмути се тираджия. „Не е нормално един камион да стои по 40 часа на границата. Хората нямат храна и вода, нямат тоалетна. Това е безобразие”, коментира един от шофьорите, чакащи от българска страна да преминат по „Дунав мост” 2.

Шофьорите се заканиха да стоят на пътя, докато не се вземе адекватно решение спрямо километричната колона от тежкотоварни автомобили на границата между България и Румъния.

През нощта се е стигнало и до катастрофа в колоната от чакащи тирове. Микробус с полска регистрация е ударил отзад спрял тежкотоварен автомобил. Най-вероятно шофьорът на микробуса е заспал.