Автоапаши откраднаха колата на столично семейство с 2-годишно болно момченце. Малкият Марти е с понижен мускулен тонус и за да проходи, родителите му го водят всеки ден на рехабилитация от столичния квартал „Гевгелийски” до „Студентски град”, съобщи Нова телевизия.

„Това беше причината да се науча да шофирам и да купя автомобил”, разказва майката Станка Костадинова. Благодарение на автомобила, детето ходи редовно на рехабилитация. До миналата седмица, когато крадци го задигат от паркинга пред блока. „Когато слязох с детето, за да го заведа на рехабилитация, установих, че автомобила го няма. Последно паркирах автомобила тук, от тази страна на улицата. В него беше и детското столче”, обяснява майката.

Станка пуска и емоционално съобщение в личния си профил във Фейсбук, което публикуваме без редакторска намеса:

"Пичовете откраднали Audi A3, CB 7471 AM от квартал Гевгелийски: в колата има детско столче. Колата беше закупена, тъй като детето, което се вози в нея има нужда от ежедневна рехабилитация. Най-учтиво ви молим да върнете колата на мястото, от което сте я взели.

P.S. Пичове, трябва да изляза да работя с детето ми навън, в тази снежна виелица, без да може да се върви с количка. По-големи Пичове ли се чувствате от факта, че ограбвате стотици съдби на ден, месец, година? Пораснаха ли ви повече пишките, по-Пичове ли станахте?"

Станка Костадинова казва, че вчера с нея се е свързал мъж от провинцията, че е видял аудито й. Тя се обадила в полицейското управление там, но се оказало, че е друга кола.

Всеки ден без рехабилитация обаче може да се окаже фатален за малкия Мартин. „Изключително важно е да има редовна физикална терапия. Тоест трябва си интензивна работа с детето, за да може да не изостава нито двигателно, нито интелектуално”, обясни майката. За да не изостава сина й, Станка няма голям избор. Трябва да води детето си на раздвижване или с такси, или с градския транспорт.

„Таксито в едната посока е 15 лева, тоест в двете посоки е 30 лв. Друг вариант би бил да стигна оттук до метрото. И метрото може да ме заведе до „Г.М. Димитров”. Тоест оттам трябва да отида с автобус. Това би бил вариант, но не съм го изпробвала”, казва Костадинова.

Тя призова крадците да се смилят и да върнат откраднатия ѝ автомобил. „Ако автомобилът е цял, просто да го оставят тук пред блока. Ако не, се надявам, виждайки, че причиняват огромен дискомфорт и нещастие, дори един от тях да се откаже да участва в такива неща, това би било голям успех за мен”, каза Станка.