Няма не искам! От днес новият президент на България Румен Радев ще трябва да промени живота си изцяло и да се съобразява с доста неща... Като за начало навсякъде ще го следват охранители, за да подсигурят неговата безопасност. Дори и да иска, той не може да се откаже от охраната.

Освен това държавният глава, по примера на американския президент, ще напусне собственото си жилище. Той и съпругата му Десислава Генчева ще се преместят да живеят в Бояна, в известната държавна вила "Калина". Преди това вероятно ще бъда направен ремонт, защото за последно там били Първанови.

"Там има постоянна охрана. Това е един ограничен периметър за достъп от граждани. Има съответен пропускателен режим", разказа бившият началник на НСО Румен Миланов пред Нова телевизия.

В резиденцията са живели президентите Желев, Първанов и Стоянов. Изключение прави Росен Плевнелиев, който предпочете да остане в собствения си дом. Той превърнал вилата в Бояна в работно помещение с приемни, зали за срещи и интервюта.

Кои са били любимите ястия на бившите президенти разказа главният готвач във вила "Калина". Покойният президент Желю Желев обичал традиционната българска кухня и шопската салата. Петър Стоянов пък често искал филе вретено. А Георги Първанов като ловец имал афинитет към дивеча.

Гъбите обаче са една от строго забранените храни в храната, която се подготвя за президента.