Загиналият на магистрала „Тракия“ е стрелял по полицаи преди да катастрофира, съобщиха от ОДМВР – Ямбол. Днес, около 05.20 ч., на тел. 112 е получен сигнал от 34-годишна жителка на града, за това че бившият й съпруг блъска по вратите на жилището й, като нарушава издадена му ограничителна заповед.

Пристигналият на мястото автопатрул заварва пред блока 36-годишния мъж. При вида на униформените той стреля срещу тях с неустановено към момента оръжие и напуска с лек автомобил „Хонда Сивик”. Веднага започва преследване, при което с цел респект, полицаите произвеждат няколко изстрела във въздуха.

Въпреки това мъжът не спира, напуска града и се качва на АМ „Тракия” на пътен възел „Хаджидимитрово” в посока София. По разпореждане на дежурния, полицаите не навлизат по магистралата, за случая са уведомени дежурните на съседните региони Сливен и Стара Загора.

Впоследствие от ОДМВР – Сливен е постъпила информация, че на АМ „Тракия”, в близост до гр. Кермен, в лявата лента е катастрофирал издирваният лек автомобил „Хонда Сивик”, а водачът е починал, пише 24 часа. Произшествието е запазено от служители на ОДМВР – Сливен, извършват се процесуално-следствени действия.

На местопроизшествието в Ямбол е извършен оглед. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.