Нашата работа е това – докато другите правят пленуми или почиват, ние да дадем на хората това, което са мечтали да имат, каза премиерът в оставка Бойко Борисов в Айтос, където бе подписан договор за изграждането на пречиствателна станция за отпадъчни води. „Всички следят чистотата на Черно море, пише Dnes.bg. Мисля, че направихме всичко необходимо този проблем, висящ върху нашия туризъм, да бъде изчистен“, заяви премиерът.

„Нашата работа е това – докато другите правят пленуми или почиват, ние да дадем на хората това, което са мечтали да имат“, добави Борисов.

Министър-председателят в оставка открои ползите за здравето на хората, за инвеститорите и за бизнеса. „Сега можем да кажем спокойно, че нашето море е поне толкова чисто колкото гръцките плажове. Ако е било лесно, да са го направили много преди нас, но то не е“, каза той. Според Борисов трябва да се видят цените на километър магистрала в България и в Румъния. „Твърдя, че в България е в пъти по-евтино“, отбеляза премиерът. Той призова също така да се сравни колко струва метрото на километър в София, в Будапеща и във Варшава.