Силният снеговалеж и ограничената видимост наложи въвеждането на ограничения по магистрала "Тракия" от пътен възел "Зимница" до пътен възел "Ветрен", съобщиха от АПИ.

Заради лошите условия се ограничава скоростта до 80 км/ч. и в двете посоки, посочват от пътната агенция.

От там отчитат още, че е въведено ограничение за движение на товарни автомобили над 12 тона по пътя Свиленград - Русе и през Прохода на Републиката, който е основно пътно трасе за товарните автомобили през Стара планина.

Движението в област Велико Търново се осъществява при зимни условия. Временно е ограничено движението на автомобили по пътя между павликенските села Върбовка - Бутово и Върбовка – Димча.

Забранено е движението на моторни превозни средства над 12 тона и по трите основни направления от Силистра за Русе, Шумен и Добрич, съобщиха от Областната администрация, позовавайки се на Областното пътно управление в Силистра.

След новите снеговалежи в област Хасково са въведени ограничения за движението по републиканската пътна мрежа, съобщи областната администрация. Изцяло затворен и непроходим е пътят Димитровград - Симеоновград, където има образувани огромни преспи.

По три основни коридора - Хасково - Пловдив, Хасково - Стара Загора и през двата маршрута на отсечката Хасково - Кърджали е забранено движението на камиони над 12 тона. Тежки превозни средства не могат да пътуват и по направленията Симеоновград - Гълъбово и Хасково - Свиленвград.

Временно заради аварирал камион е затворен и пътят Големанци – Мандра. Тежка е ситуацията в община Ивайловград. Спрени са автобусните линии по основните маршрути от общинския център към Хасково и към Кърджали.