Жесток престъпник, тормозел възрастна бургазлийка точно по време на най-светлите християнски празници, арестува бургаската полиция. Велислав тероризирал старицата близо месец - от 15 декември м.г. до този четвъртък, когато е разкрит от разследващи.

Престъпникът и членовете на бандата му, които се издирват, постоянно заплашвали жената по телефона, че ще взривят апартамента й или ще я застрелят, ако не им дава пари. От страх бургазлийката няколко пъти теглила от сметката си различни суми.

Велислав е закопчан при предаването на част от парите, след като К. Т. съобщила в полицията. За по-малко от месец тя предала на престъпната банда общо 32 000 лв.

Арестуваният Велислав може да отнесе до 6 години затвор за постъпката си. Той се яви днес в съдебната зала целия разтреперан и пребледнял. „Виновен съм! Извинявам се за грешките си!“, смотолеви обвиняемият.

Той очаквано бе оставен зад решетките от Бургаския районен съд. Магистратите взеха предвид, че обвиняемият не е трудово ангажиран, няма семейство и не е налице нито една трайна връзка, която да обоснове, че Велислав не би се укрил. Освен това за  кратък период от време Велислав е извършил множество деяния и  предмет на престъплението е значителна сума пари – 32 000 лв. С тях възрастната жена се е разпореждала на няколко пъти в резултат на принуда, свързана с взривяване на жилището й и отнемане на живота й.