Радко Деянов Белишки остава за постоянно в ареста. Това реши Ловешкият окръжен съд в петък. 36-годишният циганин бе задържан в сряда за убийството на бизнесмена Иван Масърлиев в с. Български извор. Заедно с него в престъплението участвали Мирослав Илиев Еленков и Божидар Георгиев Гокин, и двамата от София.

Засега те са в неизвестност, обявени са за общодържавно издирване. Още двама допълват групата, оформила идеята да бъде обран бизнесменът Масърлиев - мъж и жена, шофирала автомобила, с който групата се придвижила до Български извор. Те изчаквали в колата и тепърва ще стане ясно дали ще им бъде повдигнато обвинение за съучастие. 84-годишният Иван Масърлиев бе открит мъртъв в дома си на 19 декември.

Той бил завързан за стол с електрически шнур и пристегнат през устата и шията с плетен бинт, за да каже къде държи ключа от металната каса в дома си. Преди да издъхне от задушаване мъжът е бит и малтретиран, но така и не разкрил как да се отвори сейфът. Бездиханното му тяло намерила жена му Таня около 22 ч.

Касата, в която бизнесменът държал пари и злато, зеела отворена и празна. Извършителите на грабежа и убийството бяха разкрити 20 дни по-късно при съвместна операция на областната дирекция на МВР в Ловеч, Окръжна прокуратура - Ловеч и ГД "Национална полиция".