Бившият вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков се появи няколко дни по-рано от обявеното в Столичното следствие. Той влезе с мерцедес в двора на следствието, като на предната седалка журналисти видяха адвоката му Марин Марковски.

Той излезе от там близо час по-късно с обвинение, но не за това, че с действията си е ощетил Сребърния фонд, а за това, че е дал указания на директора на Агенцията за приватизация да избере за посредник по сделката с миноритарните дялове на ЕВН "Булброкърс".

Както и при другите обвиняеми по случая, прокуратурата не съобщи за призоваването. Оттам бяха обявили, че Дянков ще отиде, за да получи обвинението си на 18 януари, пише Дневник. Очаква се в 13 ч. от държавното обвинение да дадат брифинг по случая.

Първоначално държавното обвинение обяви, че бившият вицепремиер не може да бъде открит, за да бъде призован и заплашиха, че той може да бъде обявен за издирване. Още същият ден обаче Дянков се свърза с прокуратурата.

По това разследване обвиняеми са бившият икономически министър Трайчо Трайков, съиздателят на "Икономедиа" Иво Прокопиев и изпълнителният директор на "Булброкърс" Радослав Рачев.