Германия ни върна престъпник, осъден у нас за убийството на трима студенти на пътя. Хюриет Сюлейманов получи присъда от 15 години затвор заради деянието си, но избяга от страната, след като беше пуснат под "домашен арест":

„Той е пристигнал с редовен полет и вече се намира на територията на Централния софийски затвор”, съобщи Валя Таслакова, която е майка на Цветелина. Момичето и още двама студенти бяха убити, след като Сюлейманов ги блъсна с колата си през 2014 година.

През април миналата година той беше обявен за общоевропейско издирване. Сюлейманов ще излежава присъдата си в Софийския затвор. Той беше обвинен, че е шофирал с превишена скорост без да има книжка и е навлязъл без причина в насрещното движение край Луковит. 

Той влезе в медиите и с това, което каза при едно от влизанията си в съда:

"Не книжката кара колата". 

В края на юни 2016 година той беше заловен в Германия„И докато той вееше ланци почти две години и обикаляше Европа, всъщност той е арестуван в доста скъп курорт, но не знам какво е правил там“, коментира още майката на Цветелина, предаде Нова тв. Тя заяви още, че най-вероятно до ареста му в Германия се се стигнало заради престъпление, което той е извършил там. Жената твърди, че Сюлейманов се занимавал с кражби:

„Имам данни, че те си продължават там, те са цяла група, в роднински отношения...“

Иначе – Сюлейманов има 90 криминални регистрации и 12 присъди. Малко преди да избяга от страната близките на жертвите предупреждават, че ще избяга от страната. И се оказват прави.

Убитите Влади, Цвети, Ники и Иван са неразделните приятели. На фаталния 5 май 2014 г. те пътуват от Плевен за София, за да се явят на изпит. Край Луковит челно в колата им се забива тази на Сюлейманов. Влади и Ники загиват на място, а Цвети – два месеца по-късно.

Въпреки че се издирваше от полицията, близки на загиналите студенти по-рано съобщиха, че Хюриет разполага с два профила в социалните мрежи - един с турското, и един с българското си име. Активен е и лесно може да бъде проследен.