Охранители във варненска дискотека пребиха жестоко трима клиенти. Единият от тях е бил откаран в болница в тежко състояние и с опасност за живота, като се наложило да бъде опериран по спешност. За случая, който не беше оповестен от полицията в морския град, разказа пред Дарик радио - Варна един от пострадалите.

В нощта на 6 срещу 7 януари Билял и приятелите му Айдън и Иван празнували в дискотека, намираща се в центъра на Варна. 28-годишният Билял бил единственият от компанията, който не пил алкохол, защото бил с колата си. Около 5.00 часа сутринта, когато останали сред последните посетители в заведението, единият от гардовете подхвърлил реплика на Иван, който се ядосал.

„Иван му извика „Ела тук да видим какво искаш”. Охранителят се затича и изкара Иван в коридора пред входа за заведението. Тогава се намесих аз и казах на охранителя да не се притеснява – ще изкарам навън Иван, за да не стават проблеми, защото е пиян. Тогава дойде Айдън, който взе да вика защо охранителят се нерви толкова, какво иска от нас, да дойде да го видим. После видях как охранителят бяга към Иван и Айдън и започва да ги удря. Свали ги на земята и продължи да ги рита. След това дойдоха още трима охранители и единият започна да ме удря. Събори ме с глава и ме ритна три пъти, като съм си ударил главата в стената”, разказва Билял.

Най-тежко пострадал от побоя е 31-годишният Айдън. Той е откаран с линейка в болница, където е опериран заради кръвоизлив в мозъка. Опасността за живота му вече е преминала и той е контактен, но не си спомня нищо от вечерта в дискотеката.

Билял е с два счупени зъба и рани по лицето и главата. Има няколко сантиметрови шевове на веждата и тила. Той стига до болницата със собствената си кола, след като други посетели в заведението го уверяват, че приятелите му са откарани с линейка.

Иван обаче не стига до болница. Той е намерен в безпомощно състояние на улицата от случаен минувач, който го откарва до дома му. 23-годишният младеж е с травма на главата, но е най-леко пострадалият от компанията. Гардовете, пребили приятелите, са били добре тренирани.

Случаят не е отразен в полицейския бюлетин, но по него има образувано досъдебно производство и се работи, заявиха от пресслужбата на варненската полиция. До този момент няма задържани, като се установяват извършителите на побоя.