Асен Александров – съветник в Министерството на образованието и науката, подаде оставка след разговор с министър Меглена Кунева. Оставката е приета, съобщиха от МОН.

Вярвам в Прокуратурата и очаквам след проверката името ми да бъде изчистено от всякакви съмнения и недостойни обвинения, пише г-н Александров в мотивите за оттеглянето си и по повод обявената от Софийската районна прокуратура проверка за автентичността на появили се негови изображения, както и за разпространителя им в социалните мрежи.

Министър Кунева е възложила на Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието София - град, проверка за изясняване на случая.

Съгласно закона началниците на регионалните управления са работодатели на директорите на общински училища. Г-жа Кастрева е поискала писмени обяснения за установяване на фактите около случая.

До приключване на проверката Асен Александров е в отпуск като директор на 51. СУ „Елисавета Багряна“.

Припомняме, че прокуратурата проверява нецензурни снимки на директор на столично училище, които са разпространени в мрежата.

Те са публикувани на интернет страницата на 51-во СОУ „Елисавета Багряна“ в София. Фотографиите на директора Асен Александров са с порнографско съдържание.

Ще бъде проверена автентичността на изображенията, както и кой е техният разпространител.