Всички собственици и ползватели на сгради са задължени да почистват около сградите. Същото важи и за фирмите, които ползват определени помещение. Минималната глоба за недобросъвестните е 10 лв., информира NOVA.

Тя се налага, ако не сме почистили снега от пространството около дома ни, напомниха от Столичния инспекторат. От Инспектората съобщиха, че вече има установени нарушители и напомниха, че проверките продължават.

За улиците в кварталите задължението е на почивстващите фирми. Там не се опесъчава, а се третира със сол, уточниха от Столичния инспекторат. От там добавиха, че има квартални улици, в които влизането е невъзможно заради паркирани автомобили.

Добрата новина е, че валежите от сняг вече спряха в цялата страна. Днес дори ще се радваме на слънчево време до следобед, с изключение само на Югоизточните райони. По-ветровито ще е в Източна България. Ще духа умерен северен вятър, който е с тенденция на отслабване.

За днес остава прогнозата е, че ще е много студено. Минималните температури са между -9 и -4 градуса. Най-мразовитите места са в Западна България. Дневните температури ще бъдат между -2 и +3 градуса.

В София температурите ще останат отрицателни и през деня.

В четвъртък и петък може да превали слаб сняг, предимно в планините. Температурите ще се покачват, но утрините ще са мразовити.

TrafficNews.bg