Целта ни е наесен да имаме над 1601 общински съветници и над 100 общински кметове. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов при откриването на информационен офис на евродепутата Ева Паунова във Велико Търново.

Цветанов посочи, че в момента общинските кметове от ПП ГЕРБ са 94-ма, а съветниците - 1601. За сравнение през 2007 година общинските съветници са били 993-ма, а кметовете - 54. Бившият вътрешен министър заяви, че е традиция ГЕРБ да участва самостоятелно на избори, но за предстоящите избори този въпрос ще се обсъжда от съответните местни структури. 

„Самостоятелното управление носи по-голяма отговорност. Така можеш да създадеш усещането на хората, че те ще могат да изискват и когато ти си участвал в местната власт, трябва да участваш отново самостоятелно, за да знаеш каква е преценката и каква е оценката на хората за един следващ мандат, за който ти претендираш, че искаш да имаш.

Разбира се, че има общини , където според съответната специфика може да вземат други партийни управленски решени, но мога да ви уверя, че за областните градове и за големите общини ГЕРБ ще участва самостоятелно и смятам, че това е силата на структурата на ГЕРБ”, заяви Цветан Цветанов. 

„Преференцията е хубаво нещо за развитите демократични общества. Въпросът е да не я разбираме като едно противопоставяне във вътрешните партийни структури. Аз съм убеден, че с подхода, който ще предприеме и преценката за всеки кандидат за общински съветник, ще избегнем евентуалното противопоставяне и хабенето на негативна енергия помежду ни, а ще се концентрираме върху постигането на определени цели.

Това е спечелването на изборите за местна власт. Целта ни да бъдем първата политическа сила, както сме го правили досега през последните 9 години”, заяви още Цветан Цветанов.

TrafficNews.bg